Landsbyprisen 2019

Prisen deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har gjort et arbeid/prosjekt for å gjøre Brandbu og omegn mer attraktivt. Prisen er i år som i fjor et bilde av Brandbu tatt av Tore Pettersen og en diplom.I Brandbu har vi mange kandidater å velge mellom, så juryen har en vanskelig men, takknemlig jobb med å velge ut en verdig vinner. Juryen består av styret i Landsbyen Brandbu.

 

Juryens begrunnelse:
I år går prisen til en person det er vanskelig å komme utenom. Ikke bare fordi han er topptrent og lang, men mest for det han har gjort for Brandbus omdømme, utseende og innbyggere i en årrekke. Han startet med å gjøre Brandbu kjent gjennom sin egen idrettskarriere. Han var kvalifisert til OL i 1984. Han vant gull i NM i kule i 1977 og det ble bronse i diskos samme år. Året etter hadde han på grunn av en skade omskolert seg, og vant da gull i diskos og bronse i kule. Dette må jo være en historisk bragd på så høyt nivå. Etter et lengre opphold i USA, kom han tilbake til bygda og startet Brandbus første treningsstudio. Avancia ble etter hvert en landsdekkende kjede av treningsstudioer og salg av treningsapparater. Han er en gründer og eiendomsutvikler, og satsningsområdene har for detmeste vært Brandbu og omegn. Den nye Holtengården, Europrisbygget og utviklingen av Raadhuset i Brandbu er hans verk. Han har vært en generøs sponsor og bidragsyter for idretten i vårt område i mange år og personlig hjulpet på frivillig basis en rekke lokale utøvere i mange idrettsgrener. For at han ikke skal glemme hvor han kommer fra, og heller ikke glemme at viser hva han har betydd for Brandbu ønsker vi å gi Ole Haugom årets Landsbypris. Håper han finner en bra plass på veggen sin i Rwanda til dette bildet av Brandbu.

 

 

 

Landsbyprisen 2018

Landsbyen Brandbu har i år endret på både statuttene for Landsbyprisen og selve prisen. Statuttene er: «Prisen deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har gjort et arbeid/ prosjekt for å gjøre Brandbu og omegn mer attraktivt» Prisen i år er et bilde av Brandbu og en diplom.

Juryens begrunnelse:
Personen som juryen mener fortjener «Landsbyprisen 2018» er et typisk «ja-menneske». Vedkommende trekker i en rekke tråder og stiller alltid velvillig opp og gjør en enorm innsats for Brandbu
. Dette er en person med et stort nettverk og som har en finger med i det meste som foregår i Brandbu og omegn. Dugnads - og lagånden er ualminnelig stor – og vedkommende har en egen evne til å engasjere både seg selv og andre i å oppnå et optimalt resultat.

 

At vedkommende er en optimist med stor tro på Brandbu, det viser seg i alle gjøremål. Ikke noe virker vanskelig. Pågangsmotet, innsatsviljen og gjennomføringsevnen har bidratt til mange store løft for Brandbu. Dette dreier seg om en løsningsorientert person, som tross en travel hverdag med mange viktige gjøremål, likevel alltid tar seg tid til å gjøre en innsats for utviklingen av Brandbu.
Han jobber i det stille og vil helst ikke ha noe blest om egen person.

Det er en glede for oss å gi Landsbyprisen 2018 til Trond Wang.
Gratulerer.